Oktay’s eerste maand

2018 beginnen met een nieuwe baan, dat is spannend. s’ Ochtends fiets ik naar de binnenstad om in het kantoor op de Drieharingstraat te werken. Ik ken de Drieharingstraat alleen van de terras-sfeer en de bruisende restaurants die vanaf het eind van de middag tot leven komen.

Toen ik binnenkwam zag ik mijn werklaptop al klaar staan. ‘OKTAY’ stond op de opbergbox op het bureau, waar ik onder andere het toetsenbord en muis in vond. Later bleek dit niet mijn vaste werkplek te zijn. Dat komt door de flex-werkplekken.

Junior consultant. Als tweedejaars student Commerciële Economie is dat een leuke impuls voor je beginnende carrière. Maar dat was niet de enige reden dat ik voor deze job heb gekozen. Ik was op zoek naar een bijbaan die mij naast plezier ook meer kennis en vaardigheden bij zou brengen. Een werkomgeving die hier voor open staat. Ten tweede sprak Marketing Makers mij erg aan; ik heb in het verleden bij een IT-startup gewerkt, waar mijn interesse in software en automatisering is ontstaan.

In mijn eerste week ontmoette ik het Marketing Makers team en werd ik gelijk betrokken met het reilen en zeilen van de organisatie. Juliette, onze senior consultant, gaf uitleg over hoe ik het best kon werken met een aantal systemen. Ik leerde gelijk een aantal handigheidjes die mij op weg hielpen.

Tijdens het vaste teamoverleg op maandagochtend kreeg ik pas écht een goede indruk van alles wat mijn collega’s bezighield. Ik voelde mij al snel thuis in de vergaderruimte, wat waarschijnlijk kwam door het kunstgras wat de vloer bedekt. Ik heb lang gevoetbald en dan voelt kunstgras toch best vertrouwd.

Ik keek mijn ogen uit tijdens de gezamenlijke lunch: een opgemaakte tafel met broodbeleg voor ieder wat wils. Dat komt doordat iedere week een ander aan de beurt is om de boodschappen te bestellen, die op zijn beurt zijn of haar favoriete beleg op het lijstje zet.

Vanaf de eerste werkdag was er ruimte voor eigen ideeën, wat vrijheid biedt maar tegelijkertijd uitdagend is. Hierdoor betrapte ik mijzelf er op dat ik op de fiets naar huis meer aan het nadenken was over de vormgeving van een infographic, dan dat ik naar de muziek die ik in mijn oortjes had, zat te luisteren.

Maar voordat ik na afloop van mijn werkdag mijn fiets pak, loop ik de deur uit en waan ik mij in de romantische sfeer die in de Drieharingstraat is ontstaan.

Geen web zonder winkel

E-commerce en de blockchain

X

Route

Vind ons met de auto

Vanaf de snelweg volg je bij Utrecht 'centrum'. In het centrum volg je de borden naar parkeergarage La Vie (P2). Vanaf daar gebruik je onderstaande kaart of onze mobiele routeplanner om ons te vinden. Het is ongeveer 5 minuten lopen.

Vind ons met de trein

Netwinst zit vlak bij het station. Je stapt uit op Utrecht Centraal en loopt naar Hoog Catharijne. Vanaf daar gebruik je onderstaande kaart of onze mobiele routeplanner om ons te vinden. Het is een kleine 10 minuten lopen.

X

Contactformulier

Meer weten over Marketing Makers? Laat hieronder je gegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.